Tag: 贵族宝贝QTH


first_img Photographs Photographs:  João Morgado+ 61 Share Year:  Portugal ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/317547/godiva-house-empty-space-architecture Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/317547/godiva-house-empty-space-architecture Clipboard Godiva House / Empty Space ArchitectureSave this projectSaveGodiva House / Empty Space ArchitectureSave this picture!© João MorgadoHouses•Cascais, Portugal ArchDaily 2012 “COPY” Architects: Empty Space Architecture Year Completion year of this architecture project Projects Godiva House / Empty Space Architecture CopyAbout this officeEmpty Space ArchitectureOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasCascaisHouses3D ModelingPortugalPublished on January 11, 2013Cite: “Godiva House / Empty Space Architecture” 11 Jan 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ SandShowerhansgroheShowers – Raindance SelectWoodEGGERTimberSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt PlazaStonesMikado QuartzQuartz Slab – MarbleWoodStructureCraftEngineering – Long-Span StructuresWoodBlumer LehmannAssembly and Logistics of Wood ProjectsHandlesKarcher DesignDoor Handle Madeira ER45Chairs / Benches / CouchesArperModular Sofa – LoopMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Godiva住宅/ Empty Space Architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses “COPY” CopySave this picture!© João MorgadoRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornText description provided by the architects. The premisses of this study were based on creating a contemporary and more sustainable possible architectural object, where the easy living space associated with a constant dialogue “inside / outside”, gave rise to a dwelling designed for two users with reduced mobility. Save this picture!Floor PlanThe “Godiva house”, fits in a rational architecture, where the accuracy of the design associated with the use of simple geometric, use of noble materials and new construction methods, giving rise to a dynamic architectural object where the accuracy of the construction detail and the artistic form derived from a method based on constant dialogue between form and function. In a terrain of triangular drawing, two rectangular volumes interconnected by a central quadrangular volume (pivot), are rotated according to the imposed limits by municipal rules alignments, materializing the drawing of a house. Save this picture!© João MorgadoThis architectural object is composed of three containers of different dimensions. The South container is designed to accommodate private spaces of the house (rooms, suites). This volume is torn in its south elevation, for an outdoor space for seating and circular, which has as main objective to create the frontier of the immediate contact (room / garden). Since this is a “Foyer” in the open air. The North container receives the social spaces of the house (semi-public). composed of the main room, dining room and kitchen. This container torn by large spans, is dependent on the constant relationship indoor / outdoor, regardless of how direct or indirect reach their spaces. This volume oriented to infinity, has the pretension to be the central “box seat” of an green outdoor “scene”. The smaller central container, is the prime and principal element of all formal and spatial organization of this architectural object. It is the hinge. It is the element of arrival and departure. He is the interconnection element of the low elevation to the high. He is the center of the building. Save this picture!© João MorgadoThe set of spaces that formalize the ground floor as a whole are designed to accommodate all the equipment of treatment to which users are daily subjected (hydrotherapy pool, physiotherapy rooms) as well as space for receiving the complex mechanical equipment that this house is subject, to respond to the demands of a more sustainable way possible. Save this picture!© João MorgadoThe design of spaces that compose this architectural piece is essentially a constant and ever- present dialogue between the interior and exterior spaces, where the nature of each one can reflect what he wants to be.The interior spaces whatever the function combined with the exterior space for the garden which is open directly or indirectly to suggest its own function. The garden is designed as if it were a set of interior spaces to relax or walk, without a roof. The constant presence of natural light to flood the interior spaces in several hours of sun exposure, is materializing and enrich the architectural piece, through a constant and interesting play of light and dark (light and shadow). This piece of architecture intended for dwelling, reflects a very singular way to live and walk in the world by its users. Save this picture!© João MorgadoThis is a project where attention to the specific characteristics of the materials and environmental sustainability, was a constant. The permanent resource of new technologies associated with a construction will use new materials (Passive Thermal Solution), provided that the building received (Certification of Energy Performance and Indoor Air Quality “A +”).Save this picture!© João MorgadoThe Energy sustainability of this building can be divided into three chapters: Passive Thermal Solutions Use ETICS System (Thermal Insulation on the outside), correction of thermal bridges from the foundation until the coverage, use of frames with a high break thermal coefficient, double glazing with thermal break and UV filters,etc. Save this picture!© João MorgadoActive Thermal Solutions The main bases that the Project “Godiva House” relays on order to be environmentally sustainable. First of all the architectural Project in therms of solar orientation provides thermal gains. Save this picture!ElevationProject gallerySee allShow less2013 Design for Biodiversity Symposium: Architectural Approaches to Urban EcologyArticlesmodeLab Introduction to Simulation with Kangaroo WebinarArticles Sharelast_img read more